04 Şubat 2025 Salı - Yol Mühendisi Eşek Yol Mühendisi Eşek
Haber

Yol Mühendisi Eşek

Komik Hikayeler kategorisinde yer verdiğimiz Yol Mühendisi Eşek başlıklı hikayeyi okumak için tıklayın.

Takip Et
Sinan • 10 Eylül 2017 • Güncelleme: 10.09.2017 - 22:12 • 4 Yorum

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir yol yapımı inşaatında sona gelinmiştir. Ama kalan kısmı  bir türlü nereden geçirileceğine mühendisler karar verememekte en doğru yerin neresi olduğunu araştırmaktadır. Tetkiler kaya örnekleri toprak örnekleri derken yol yapımı 1 hafta devam etmez durdurulur. Bunu merak eden bir keçi çobanı yol yapımıyla uğraşan mühendislerin, çalışanların yanına gelir sorar. - Bakın hele bu yol yapımı neye dudu acep. Bi aksülükmü vaa. Mühendisler çobanı görünce hem eğlenmek hem dalga geçmek amacıyla birbirlerine bakıp gülümseyerek. Yaa aksilik var yolu nereden geçireceğimizi bulamiyoruz kaya toprak örnekleri gönderdik Ankaraya en sağlam zemin yer neresiyse ordan geçecek yol haber bekliyoruz haber gelsin çalışmalar başlayacak merak etme derler. Bizim çoban hemen- Ondan koley ne vaa bana bir toba kiyeç verin ben size en sağlam yeer nere odan gecirsiniz yolu. der Bizim mühendisler gülerek tamam ulan derler gülerek çobana kireci verirler çoban eşeğin semerine torbayı asar torbanın  altını deler eşeği sürer eşek yola koyulur yürürken kireç akar yolun çizgisi çizilir Muhendisler sorar ne yaptın şimdi. Çoban cevap verir - Eşekler dünyanın en sağlam yolunu biliverir nere sağlam nere çürük bilir hisede ondan gari yolu odan götürün merak etmeyin gari eşekte hata olmaaz der gider. Çobanın arkasından dalga geçen mühendislere bir süre sonra sonuçlar gelir ve bakarlarki eşeğin gitiği yerle aynı güzergah şaşırlar. Eşek doğru geçiş noktasını bilmiş bulmuştur. 

Yol inşaatı devam eder. 3-4 gün sonra çoban keçiler huysuzlanınca keçileri doğru eve götürür yol inşaatının yanından geçerken de yukardan bağırır 

- Akedeşler keçiler hiseti çok kuvvetli yamur geliveriyo o çaldıklarınızı odan toplayıverin gari şu yamaya gurun yoksa sel geliverir perişan oluverirsiniz dimedi dimeyin bende keçileri eve götürü veriyom hadi galın salıcakla der. 

Mühedisler çobana bize metorolojiden günlük hava raporu geliyor merak etme yamur falan yok bir hafta boyunca diyip gülerler çobana. Çoban gider 5-6saat sonra öyle bir yamur yağar ki adeta gök delindi sanarlar. Malzemeler araçlar çadırlar derken sel hesini önüne katıp götürür canlarını zor kurtarırlar.  

Ertesi gün mühendislerden ikisi istifa dilekçesi yazar ayrılmak için dilekçede şu yazmaktadır.

"Eşeğin yol mühendisi, keçi çobanı yörüğün metoroloji mühendisi olduğu yerde bize yerde ihtiyaç yok" :))

Hikaye Ekle
YorumlarToplam 4 yorum yapılmıştır.
Avatar Seçimi Yapın
S
8 yıl önce
Sinan
Pardon gülen yüz koymuştum soru işareti çıkmışemoticon))
2  0 Yanıtla
S
8 yıl önce
Sinan
Anladım zaaten admin beyemoticonemoticonemoticonemoticon
2  0 Yanıtla
A
8 yıl önce
Admin
aynen sinan bey teknik sorun vardı o yüzden kesinti oldu.
0  2 Yanıtla
S
8 yıl önce
Sinan
Site gelmiş iyiemoticon))
2  0 Yanıtla
Sinan için Diğer Haberler
Diğer Haberler
Son Yorumlar
  • Emrah 03.02.2025 11:16

    40.50 yaş arası dul bayan arkadaşlar arı yorum çünkü bende dulum pazarcık »

  • Kullik 28.01.2025 21:53

    Merhaba iyi geceler ben haluk »

  • Hüseyin 05.01.2025 02:30

    Dalaman'da yanlız yaşıyorum 38 yaşında esmer 178 boy 80 kilo beyim tanişacagim bir bayan arkadaş.. Devamını Gör »

  • Memo 04.01.2025 22:56

    Merhaba arkadaşlar ben Antalya Korkuteli ilçesinde yaşıyorum engelli ortapedik ayaktan yaş 33 ciddiy.. Devamını Gör »

  • Doğan 01.01.2025 16:13

    Ben 60 yaşında bir delikanlı hanım çalışıyor kendisi beni çok ihmal ediyor bende bir kadın arkadaşla.. Devamını Gör »

  • Doğan 01.01.2025 16:09

    Ben 60 yaşında bir delikanlı hanım çalışıyor beni ihmal ediyor bende kısa arkadaşlıklar arıyorum bul.. Devamını Gör »

  • Murat Kaya 30.12.2024 23:50

    Merhaba mersinden tanışalım »

  • A.haluk Reyhan 29.12.2024 22:52

    Merhaba ben haluk iyi geceler tatlı rüyalar »

  • Eto. 20.12.2024 23:09

    72 yaşında yanliz yaşayan biriyim .bayan arkadaş ariyorum »

  • Kullik 17.12.2024 21:41

    Merhaba ben haluk iyi geceler »

  • Emsar 17.12.2024 21:21

    Selam ben emsar burada yalnız yaşıyorum burada bayan arkadaş edinmek sadece arkadaş olarak konuşmak.. Devamını Gör »

  • Beste 16.12.2024 17:16

    Kesinlikle katılıyorum herşeyiyle güzel olan eğitici kanal cille gibi şiddet içerikli filmler olmama.. Devamını Gör »

  • İrfan 13.12.2024 19:05

    Ben Domanicden irfan yaş 63 dulum emekliyim yalnız yasıyorum bir oğlum var evli benden ayrı yasıyor .. Devamını Gör »

  • Adım Melh 06.12.2024 19:29

    Merhaba ben Melih kurfez derince Kocaeli civarında cidi evlenmek amacila tannisip eyer benim evim va.. Devamını Gör »

  • Hüseyin 24.11.2024 19:22

    Dul şişman kilolu farkımız olgun Bi bayanla ciddi aşk arıyorum cine yeni mahalle bekarım »

  • Huseyin 24.11.2024 19:19

    Çine de emekli bekarım dul veya bekar olgun kiloluda olur bayan arkadaş arıyorum ciddiyim »

  • Gurbetçi 24.11.2024 00:52

    Telefondan izleyebileceğim bir tane bile mobese kamerası yok belediye bu kadar mı aciz bu kadar zor .. Devamını Gör »

  • Muammer 20.11.2024 12:31

    Ereglide yanlız yaşayan bayanlar arıyorum Muammer yaş 38 »

  • Zeynep 19.11.2024 21:25

    Merhaba çocuklarım trt çocuk kanalını sürekli izliyorlar çok seviyorlar yalnız son zamanlarda çıkan .. Devamını Gör »

  • İZLEYİCİ 17.11.2024 15:12

    KRT TV NEDEN ÇALIŞMIYOR? »

Copyright © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.
Gizlilik PolitikasıÇerez Politikasıİletişim